Sečenje, otkoštavanje (pandleraj)

MPS (pandleraj), razvija i gradi prostorije za sečenje-otkoštavanje trupova (pandleraj).

Rešenja su specifična za svakog pojedinačnog kupca i zavisna od kapaciteta same linije klanja. Možemo Vam ponuditi različite sisteme u prostorijama za sečenje-otkoštavanje mesa. Svi sistemi su izrađeni po najvišim svetskim ergonomskim i bezbednosnim standardima.

MPS (pandleraj)  nudi jednostavna i efikasna rešenja u prostorijama za sečenje-otkoštavanje trupova. Postoje potpuno automatizovani sistemi u kojima se truplo automatski dostavlja iz hladnjače, smešta na pokretnu traku, i seče na glavne delove kao što su meso za šunku, plećka, leđa, ili stomak, uz minimalan trud sa ljudske strane.

Ergonomija

Sečenje svinjskog trupla je težak posao. Zbog razlika u veličini, brzinama, i težinama, postoje i razlike u procesima otkoštavanja. Dizajn prostorije za sečenje-otkoštavanje u MPS (pandleraj) karakteriše logički sled proizvodnje i minimalni fizički rad. U praksi, ovo se prevodi u efikasna i ergonomska rešenja na svim radnim pozicijama. MPS (pandleraj) nudi adekvatna rešenja i u ovom slučaju.

Pandleraj 1

Dostavljački sistemi

MPS (pandleraj) razvija dostavljačke sisteme razniih kapacitete. Za visoko kapacitetne prostorije za sečenje-otkoštavanje trupova dostavljanje  trupova je potpuno automatizovano. Linije, različitih dužina, se projektuju po potrebama kupca tako da individualni proizvod može da se dostavi na različite lokacije bez ljudske intervencije.

MPS (pandleraj) takođe, je u mogućnosti dostaviti proste i eikasne sisteme gde se obrađuju male količine trupova. Optimalni balans između kapaciteta i braja zaposlenih je uvek u prvom planu.

Oštrice

Kako bi brzo i efikasno razdelili truplo svinje na šunku, leđa i plećku, MPS (pandleraj) nudi laserski navođeno rotirajuće sečivo. Oštrica sečiva je dizajnirana prema najnovijoj tehnologiji i izlazi u susret svim primenjivim zahtevima bezbednosti.

Oštrica se pozicionira prema površini za sečenje, a truplo se automatski postavlja u pravilni položaj, tako da radnik vrši samo male korekcije. Ergonomija i lakoća posla su glavni problemi u ovom načinu otkoštavanja trupla. Prema zahtevu, takođe nudimo sisteme koji dozvoljavaju da zaposleni odredi pravilni položaj sečenja koristeći kontrolni sistem.

Transportne linije

MPS (pandleraj) razvija multi-funkcionalne transportne linije kod kojih postoji više verzija prilagođenih korisniku. Sa jedne strane, transportna linija može biti korišćena kao radni sto, dok sa druge strane se može koristiti za prenos raznih proizvoda.

Različiti stilovi dizajna su dostupni, sa rešenjem za svaki Vaš proizvod.

MPS (pandleraj) podrazumeva da se postrojenje čisti svaki dan.

Pandleraj