Opaljivanje, skidanje dlake (šer mašina) i poliranje svinja

peci 1

Predpranje

Za dobre rezultate brenera, od vitalnog je značaja da je svinja dobro oprana. MPS Red Meat Slaughtering

Šurenje

Ovo je neophodan deo predtretmana da bi se efikasno uklonila dlaka. MPS Red Meat Slaughtering nudi sledeće sisteme:

  • -   Šurenje vodenom parom
  • -   Šurenje prskanjem vodom
  • -   Šurenje potapanjem
  • -   Odeljak sistema za šurenje

peci 2

Uklanjanje dlake

Tarzan mašina za uklanjanje dlake

Najbolji rezultati uklanjanja dlake se postižu u kombinaciji sa adekvatnim procesom šurenja i određuje ih nekoliko faktora kao što su željeno vreme trajanja, temperatura vode za šurenje, vrsta svinje i sezonski uticaji.

MPS Red Meat Slaughtering nudi više sistema za uklanjanje dlake, različitih kapaciteta:

  • Tarzan kontinualni sistem uklanjanja dlake sa U-bar konceptom za 160 – 1,400 svinja na sat
  • Hercules diskontinualni sistem uklanjanja dlake sa odeocima za 120 – 250 svinja na sat
  • Goliath diskontinualni sistem uklanjanja dlake sa odeocima za 40 – 120 svinja na sat

Pranje i poliranje tela

Pranje i poliranje tela na transportnoj liniji:

Linija klanja može biti opremljena sa različitim tipovima predsušenja, brenera, mašina za pranje i poliranje da bi očistile i dezinfikovale trup što je efikasnije moguće. 

Ove mašine minimiziraju bakterijski rast i doprinose higijenskom okruženju:

  • Breneri i peći za dekontaminaciju
    Da bi se spalile sve dlake, preostale dlake i čekinje, i dezinfikovaje svinje, MPS Red Meat Slaughtering nudi kompletan opseg brenera i peći za dekontaminaciju.
  • Mašine za pranje i poliranje tela
    Za pranje i poliranje tela, MPS Red Meat Slaughtering, nudi mašine  za čišćenje sa raznim tipovima četki. U zavisnosti od kapaciteta, tipa kuke, vrste i pozicije konvejera, biraju se modeli četki usmereni vertikalno ili horizontalno.

 

peci 3